AUBERGINESALADE
Als u een dubbele hoeveelheid van dit gerecht bereidt, kunt u deze salade als vegetarisch hoofdgerecht serveren tijdens een zomerse lunch. Deze auberginesalade is namelijk verrassend rijk en voedzaam.
2 grote aubergines
zeezout
versgemalen zwarte peper
8 eetlepels olijfolie
2 groene paprika’s, zaadlijsten verwijderd, in smalle reepjes
2 uien, in ringen
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 theelepel korianderzaad, licht gekneusd
sap van 1 citroen
grote handvol vers korianderblad, fijngesneden
Snijd de aubergines in dunne plakken, schik ze in een vergiet en strooi er zout over. Laat ze 30 minuten staan, spoel ze af en dep de plakjes droog.
Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem en bak hierin de plakjes aubergine op hoog vuur naast elkaar bruin. Keer ze en voeg de paprika’s, uien, knoflook en het korianderzaad toe. Draai het vuur lager en bak de groenten nog 10 - 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Schep de groenten in een schaal. Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Strooi er vlak voor het serveren fijngesneden verse koriander over.
4 personen
land : Egypte
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson
donderdag 25 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten