RIJST MET BLOEMKOOL & HONING-SOJASAUS
70 gram witte miso
2 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels vloeibare honing
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstazijn
2 theelepels sesamolie
2 bosuitjes, wit en groen apart fijngesneden
8 centimeter verse gemberwortel, geschild, in fijne julienne
1 grote bloemkool, in 8 parten
4 eetlepels extra vergine olijfolie
450 gram witte rijst
½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
1 theelepel sesamzaad
geblancheerde boksoi, voor erbij
crispy chili-olie, voor erbij
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de miso met de knoflook, honing, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, het wit van de bosuitjes en een kwart van de gember in het hakbakje van een staafmixer en mix tot een gladde marinade. Doe over in een grote schaal en wentel de bloemkoolparten erdoor, zodat ze er goed mee bedekt zijn.
Meng in een grote braadslee (waarin de bloemkoolparten naast elkaar passen) de olijfolie, rijst en het vijfkruidenpoeder met ½ theelepel fijn zout. Schenk er 750 milliliter water bij en schud de braadslee zodat de rijst zich gelijkmatig verspreidt. leg de bloemkoolparten erop. Dek de braadslee goed af met aluminiumfolie. Bak 20 minuten, verwijder het folie en bak hem nog 25 minuten. Kwast de bloemkool 5 minuten voor het einde van de oventijd in met de rest van de marinade.
Bestrooi vlak voor het serveren met het sesamzaad en het groen van de bosuitjes. Geef er gestoomde boksoi en eventueel crispy chili-olie of sambal bij.
6 personen
voedingswaarde : 541 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 45 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Delicious. januari 2024
donderdag 25 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten