woensdag 29 januari 2025

Ngau Yuk Chau Bok Choi (Guangzhou, Guangdong, China)

NGAU YUK CHAU BOK CHOI (GEBAKKEN BIEFSTUK MET BOK CHOI)

175 gram biefstuk of mals rundvlees, in dunne flinters gesneden
225 gram bok choi
olie om te frituren
1 eetlepel sojasaus

MARINADE
1 theelepel sojasaus
1 theelepel rijstwijn
1 theelepel geraspte gemberwortel
½ theelepel suiker
1½ theelepel maïzena


Maak eerst de marinade: vermeng de ingrediënten in een kommetje en laat het vlees hierin 45 minuten marineren.
Was de bok choi en verdeel de groente in bladeren. Snijd ze in stukjes van 8 centimeter. Verhit de olie en frituur er het vlees 30 seconden in; laat het goed uitlekken. Verhit in een wok of grote koekenpan 2 eetlepels olie en roerbak de groente 2 minuten, tot hij net zacht maar nog knapperig is. Schep het vlees erdoor en vermeng alles goed. Breng op smaak met de sojasaus en serveer.

1 persoon

gebied : Guangzhou, Guangdong, China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : China : De Kantonese keuken / Margaret Leeming

Geen opmerkingen: