NGAU YUK CHAU BOK CHOI (GEBAKKEN BIEFSTUK MET BOK CHOI)
175 gram biefstuk of mals rundvlees, in dunne flinters gesneden
225 gram bok choi
olie om te frituren
1 eetlepel sojasaus
MARINADE
1 theelepel sojasaus
1 theelepel rijstwijn
1 theelepel geraspte gemberwortel
½ theelepel suiker
1½ theelepel maïzena
Maak eerst de marinade: vermeng de ingrediënten in een kommetje en laat het vlees hierin 45 minuten marineren.
Was de bok choi en verdeel de groente in bladeren. Snijd ze in stukjes van 8 centimeter. Verhit de olie en frituur er het vlees 30 seconden in; laat het goed uitlekken. Verhit in een wok of grote koekenpan 2 eetlepels olie en roerbak de groente 2 minuten, tot hij net zacht maar nog knapperig is. Schep het vlees erdoor en vermeng alles goed. Breng op smaak met de sojasaus en serveer.
1 persoon
gebied : Guangzhou, Guangdong, China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : China : De Kantonese keuken / Margaret Leeming
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten