KIP MET CASHEWNOTEN
350 gram kipfilet, in blokjes van 2½ centimeter
15 gram maïzena
frituurolie
100 gram cashewnoten
2 fijngehakte sjalotjes
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
2½ centimeter verse gemberwortel, geschild en in schijfjes
2 teentjes knoflook, uit de pers
75 gram peultjes
50 gram bamboescheuten, dun gesneden
KRUIDEN
1 theelepel zout
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel lichte sojasaus
½ theelepel suiker
SAUS
2 theelepels maïzena
1 eetlepel hoisinsaus
2 deciliter kippenbouillon
snufje ve-tsin (eventueel)
De blokjes kip door de maïzena halen en de overtollige maïzena afschudden. De ingrediënten voor het kruiden mengen, over de blokjes kip gieten en 10 minuten laten staan.
De frituurolie verhitten en de cashewnoten goudbruin bakken. Ze uit de olie scheppen en op keukenpapier leggen.
2 Eetlepels olie in een wok verhitten en hierin ui, gember en knoflook 2 – 3 minuten roerbakken. Peultjes en bamboescheuten toevoegen en 3 minuten roerbakken. De gebakken ingrediënten uit de wok nemen.
Eén eetlepel olie aan de wok toevoegen en de blokjes kip 3 – 4 minuten bakken. Uit de wok nemen.
De wok schoonmaken, 2 eetlepels olie erin doen en kip, cashewnoten en gebakken groenten toevoegen.
Voor de saus de maïzena met hoisinsaus, kippenbouillon en ve-tsin mengen. De saus over de kip gieten, alles goed omscheppen en verhitten tot de saus dik en transparant wordt.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten