woensdag 29 januari 2025

Gong Bao Feng Hua (China)

GONG BAO FENG HUA (KIP MET GEDROOGDE PEPERS)

150 gram kippenborst
½ theelepel zout
1 eiwit
2 eetlepels Chinese wijn
2 theelepels maïsmeel
frituurolie
1 theelepel fijngehakte knoflook
1 theelepel fijngehakte gember
1 eetlepel zwarte sojasaus
1 eetlepel witte azijn
1 theelepel suiker
2 – 3 gedroogde pepers, in stukjes van 1 centimeter, knapperig en lichtbruin gefruit
1 eetlepel dun gesneden lente-ui
2 eetlepels gebakken gepelde pinda’s


Snijd dunnetjes diagonalen op de kippenborst van ½ centimeter uit elkaar, maar snijd niet door het vlees heen. Snijd de kip in stukjes van ½ bij 2 centimeter. Goed mengen met eiwit, zout, wijn en maïsmeel. Zet 2 – 3 minuten apart tijdens het verhitten van de frituurolie. Frituur de kip 30 seconden op zeer hoog vuur, laat uitlekken en zet apart.
Laat 1 theelepel olie in de wok en gooi de rest weg. Roerbak de knoflook en gember enkele seconden, voeg de sojasaus, azijn en suiker toe. Goed roeren, de kip met de gedroogde pepers en lente-ui toevoegen en 3 – 4 minuten roerbakken. Al roerend de gebakken pinda’s toevoegen. Direct opdienen.

2 personen

gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China

Geen opmerkingen: