GESTOOMDE SCHOL MET ZWARTE BONEN
Zwartebonensaus is een populair ingrediënt in heel veel afhaalgerechten. Je hoeft hem echter niet te kopen, omdat je net zo gemakkelijk de gefermenteerde zwarte bonen kunt gebruiken, die veel lekkerder zijn. Dit recept combineert de bonen met vis en is geïnspireerd op een Kantonees gerecht dat in Chinese restaurants wordt geserveerd en meestal met zeebaars wordt gemaakt.
1 hele schol (600 gram), leeggehaald en geschubd
2½ centimeter verse gemberwortel, geschild, in lucifertjes
1 eetlepel Shaohsing rijstwijn of droge sherry
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel gefermenteerde zwarte bonen, afgespoeld en geprakt
2 bosuien, overlangs in snippers
Kerf het visvlees aan beide kanten van de schol in. Verdeel de reepjes gember in de kerven en in de buikholte.
Leg de vis op een vuurvast bord dat in een bamboe stoommand past en besprenkel de vis met de rijstwijn of sherry en daarna met sojasaus. Bestrooi de vis met de zwarte bonen, verdeel de repen bosui erop en zet het deksel op de stoommand.
Zet de stoommand in een wok met een laagje kokend water (zorg dat het water de mand niet raakt) en stoom de vis 10 minuten op hoog vuur tot hij ondoorschijnend is en het vlees gemakkelijk in lamellen uiteenvalt als je er een spies insteekt.
Haal de vis uit de stoommand en serveer hem met Boeddha’s geroerbakte gemengde groenten of Paksoi met wortel en knoflook en wat gekookte rijst.
2 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gebied : Kanton, China
gerechtsoort : visgerecht
bron : Ching’s take-away : 110 Snelle en gezonde Chinese favorieten / Ching-He Huang
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten