donderdag 2 januari 2025

Gebakken rijst met gerookte zalm en ei (China)

GEBAKKEN RIJST MET GEROOKTE ZALM EN EI

1½ eetlepel arachideolie
2 eieren, losgeklopt
75 gram diepvriesdoperwten
300 gram koude gekookte pandanrijst of vers gekookte langkorrelige rijst
150 gram gerookte zalm, in repen gesneden
1 – 2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamolie
een snuf versgemalen witte peper


Verhit een wok op hoog vuur tot hij gaat roken en doe er 1 eetlepel arachideolie in. Giet de geklopte eieren in de wok en roerbak 2 minuten tot het roerei is, schep het uit de wok en zet het opzij.
Zet de wok weer op hoog vuur, doe de rest van de arachideolie erin en verhit hem 20 seconden. Voeg de diepvrieserwtjes toe en roerbak 50 seconden. Doe de gare rijst erbij en schep alles om tot de rijstkorrels los van elkaar zijn.
Doe de repen zalm in de pan en roerbak alles luchtig gedurende 1 minuut. Schep ook de stukken roerei door het rijstmengsel. Breng op smaak met sojasaus, de geroosterde sesamolie en witte peper en serveer het gerecht direct.

1 persoon

voor- / bereidingstijd : 5 / 7 minuten

gebied : China
gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Ching’s take-away : 110 Snelle en gezonde Chinese favorieten / Ching-He Huang

Geen opmerkingen: