IN THEE GEMARINEERDE TONIJN MET SINAASAPPELSALADE
1 eetlepel Chinese theemelange
1 eetlepel suiker
1 theelepel grof zeezout
versgemalen peper
2 tonijnsteaks (à 125 gram)
SALADE
1 grote sinaasappel
1½ eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel sesamolie
jalapeñopepersaus (flesje)
1 zakje veldsla (75 gram)
Meng in een kommetje de theeblaadjes met de suiker, het zout en een weinig peper door elkaar. Wrijf de steaks met dit mengsel in, leg ze naast elkaar in een lage, brede schaal en dek ze af met aluminiumfolie. Leg hierop iets zwaars, bijvoorbeeld een vol melkpak. Marineer de steaks zo 2 uur in de koelkast.
Schil voor de salade de sinaasappel met een scherp mes dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang hierbij het sap op in een kommetje. Klop de sojasaus en de sesamolie door het opgevangen sap en voeg naar smaak jalapeñopepersaus toe. Schep de stukjes sinaasappel erdoor en bewaar dit, afgedekt, ook tot gebruik in de koelkast.
Steek de barbecue aan of verwarm de contactgrill of de grillpan voor. Dep de vis voorzichtig droog en gril de via aan elke kant 1 ½ à 2 minuten. De tonijn moet vanbinnen nog rood zijn. Schep het sausje door de veldsla. Serveer de vis met de sla. Lekker met stokbrood of mihoensalade.
2 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 10 / 120 / 5 minuten
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht (of voorgerecht voor 4 personen)
bron : Barbecue! : Internationaal en eigentijds : Recepten voor vlees, vis, groenten en fruit / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten