GEGRILLEERDE MAKREEL MET ZWARTE BONENSAUS
Verse makreel is tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar, maar in dit recept vormt harder een uitstekende vervanging.
2 verse makrelen à 500 gram
zout
witte peper
bloem om te bestuiven
1 eetlepel maïsolie
2 eetlepels zwarte sojabonen
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel fijngehakte lente-ui
Spoel de vissen af en dep ze grondig droog. Kerf het vel kruiselings in, bestrooi royaal met zout en peper en bestuif met bloem. Grilleer de vissen met het vel naar boven, op een afstand van 12½ centimeter om aanbranden te voorkomen, 6 – 7 minuten onder een hete grill tot ze gaar en mooi bruin zijn; keer ze eenmaal om.
Verhit intussen de olie in een steelpan, voeg de zwarte bonen toe en roerbak even. Voeg de sojasaus en 1 eetlepel water toe en breng aan de kook.
Leg de vissen op een verwarmde schotel. Bestrooi ze met de lente-uitjes en lepel de zwarte bonensaus erover.
8 personen
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : Chinees koken : Spectaculaire gerechten voor feesten, cocktailparty’s, buffetten en diners / Lisa Kinsman
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten