TSOI SUM UIT DE WOK
300 gram tsoi sum (chinese bladkool of paksoi)
50 gram bleekselderij
50 gram rode paprika
50 gram bamboescheuten uit blik
50 gram verse shii-take
2 lente-uitjes
1 kleine chilipeper
10 gram verse gember
1 teen knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel vissaus
zout
zwarte, gemalen peper
geraspte schil van onbespoten citroen
200 gram grote, gekookte, gepelde garnalen
1 eetlepel fijngehakte koriander
Was tsoi sum goed en verdeel de kool in stukken van 4 cm; snijd bleekselderij in repen van 5 cm; halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en het zaad en snijd de paprika in reepjes; laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in plakjes; snijd de shii-take en de lente-uitjes in reepjes; halveer de chilipeper, verwijder pitjes en zaadlijsten en snijd in reepjes; hak de knoflook fijn; verhit olie in de wok en roerbak de selderij, paprika, gember en knoflook in 1 minuut op een matig vuur; voeg de tsoi sum, bamboe, shii-take, lente-ui en chili toe en laat ze 4 minuten meebakken; breng op smaak met soja, vissaus, zout, peper, geraspte citroen; voeg dan de garnalen toe en schep ze even om; doe het geheel over in een grote schaal; garneren met de koriander.
4 personen
land : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Een multicultinaire verkenningstocht door ’s-Hertogenbosch en omgeving
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten