donderdag 2 januari 2025

Tsoi Sum uit de wok (China)

TSOI SUM UIT DE WOK

300 gram tsoi sum (chinese bladkool of paksoi)
50 gram bleekselderij
50 gram rode paprika
50 gram bamboescheuten uit blik
50 gram verse shii-take
2 lente-uitjes
1 kleine chilipeper
10 gram verse gember
1 teen knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel vissaus
zout
zwarte, gemalen peper
geraspte schil van onbespoten citroen
200 gram grote, gekookte, gepelde garnalen
1 eetlepel fijngehakte koriander


Was tsoi sum goed en verdeel de kool in stukken van 4 cm; snijd bleekselderij in repen van 5 cm; halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en het zaad en snijd de paprika in reepjes; laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in plakjes; snijd de shii-take en de lente-uitjes in reepjes; halveer de chilipeper, verwijder pitjes en zaadlijsten en snijd in reepjes; hak de knoflook fijn; verhit olie in de wok en roerbak de selderij, paprika, gember en knoflook in 1 minuut op een matig vuur; voeg de tsoi sum, bamboe, shii-take, lente-ui en chili toe en laat ze 4 minuten meebakken; breng op smaak met soja, vissaus, zout, peper, geraspte citroen; voeg dan de garnalen toe en schep ze even om; doe het geheel over in een grote schaal; garneren met de koriander.

4 personen

land : China
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Een multicultinaire verkenningstocht door ’s-Hertogenbosch en omgeving

Geen opmerkingen: