donderdag 2 januari 2025

Vis- en rijstsoep (China)

VIS- EN RIJSTSOEP

De delicate smaak van verse gemberwortel kenmerkt deze vissoep.

700 milliliter visbouillon
1 eetlepel sojasaus
1 plakje gemberwortel, fijngesneden
300 gram verse kabeljauw- of schelvisfilet
½ theelepel maïzena, vermengd met een beetje water
100 gram langkorrelige rijst, 3 minuten voorgekookt
zout, naar smaak
versgemalen peper, naar smaak


Bouillon, sojasaus en gember langzaam verhitten in een grote pan. Het maïzenapapje er langzaam doorroeren en 10 minuten zachtjes laten koken.
Snijd de visfilet ondertussen in hele dunne plakjes en vervolgens in reepjes.
Voeg de rijst toe aan de soep en laat deze 5 minuten pruttelen. Van het vuur halen en de vis toevoegen.
Laat de vis 5 à 10 minuten gaar worden in de hete soep. De soep eventueel weer op smaak brengen met zout en onmiddellijk opdienen

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 25-30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : soep

bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Daphne Wannee

Geen opmerkingen: