donderdag 2 januari 2025

Vis in zoetzure saus (China)

VIS IN ZOETZURE SAUS

Kabeljauw kan ook in dit gerecht worden gebruikt, hoewel dit in stukken uiteen kan vallen tijdens het bereiden. In China wordt de vis in zijn geheel opgediend.

1 karper van 1 kilogram
1 kop azijn
1 ui, fijngehakt
4 theelepels maïzena, aangelengd met water
2 eetlepels margarine
2 koppen water
4 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
½ kop fijngehakte augurk
plantaardig frituurvet


Fruit de ui een paar minuten in de margarine; doe dan de azijn, het water, de suiker, de augurk en de sojasaus erbij. Als de saus begint te koken, verdik ze dan met de maïzena. Houd de saus warm terwijl je de vis bakt.
Maak de vis schoon en droog. Geef met een scherp mesje drie inkepingen aan beide kanten van de vis. Bak de vis in het frituurvet aan beide kanten krokant en lichtbruin. Dit duurt ongeveer een kwartier.
Deze vis moet zodra hij uit de pan komt worden opgediend. Giet de saus er op het laatste moment overheen anders verliest de vis zijn knapperigheid.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : visgerecht

bron : Chinees kookboekje / Chi-Yun Eskelund

Geen opmerkingen: