LATJAP LONGLEI GUIN (TONG MET CHILIBONENSAUS EN ASPERGES)
Dit is een klassiek Kantonees gerecht.
2 tongfilets van 250 - 300 gram, elke filet diagonaal in 4 dunne plakjes gesneden
1 theelepel lichte sojasaus
paar drupjes sesamolie
4 grote verse shiitakes of kastanjechampignons, steeltjes verwijderd en kapjes in plakjes gesneden
30 gram bamboescheuten uit blik, in dunne reepjes gesneden
30 gram wortel, in dunne reepjes gesneden
3 lente-uitjes, in stukjes van 2 centimeter gesneden
2 theelepels bloem
zout naar smaakt
vers gemalen zwarte peper naar smaak
3 deciliter plantaardige olie, om in te bakken
6 stukken gekookte asperge van 7 centimeter
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, ter garnering
SAUS
2 eetlepels chilibonensaus
¼ groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en in dunne reepjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 - 2 theelepels rijstazijn
3 eetlepels warm water
Sprenkel de sojasaus en de sesamolie over de visfilets. Verdeel de paddenstoelen, bamboescheuten, wortel en lente-uitjes over de 8 stukken vis en rol de filets op.
Strooi wat bloem, zout en peper over elk rolletje en wrijf de vis er voorzichtig mee in.
Meng in een kleine pan de ingrediënten voor de saus.
Maak de plantaardige olie in een wok flink heet. Leg de rolletjes vis erin en bak ze slechts 2 minuten. Haal ze er met een schuimspaan uit en houd ze warm.
Warm de saus op en bak tegelijkertijd de asperges 10 seconden in de wok. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schenk de warme saus over de visrolletjes en leg de asperges er omheen. Garneer met de korianderblaadjes en serveer direct.
2 personen
gebied : Kanton, China
gerechtsoort : visgerecht (of voorgerecht voor 4 personen)
bron : Het beste uit Oosterse keukens : Klassieke recepten uit China, Japan, Indonesië, India, Thailand en andere Aziatische landen / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten