ROERGEBAKKEN VIS MET GEMBER
50 gram maïzena
½ theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel fijn zeezout
750 gram schelvisfilets of andere stevige witvis, ontveld en in blokjes gesneden
3 eetlepels arachideolie
2½ centimeter verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
4 voorjaarsuitjes, in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel ChingKiang azijn of rode-wijnazijn
2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
3 eetlepels donkere sojasaus
1 theelepel suiker
3 eetlepels vers sinaasappelsap
Vermeng in een kom de maïzena met het gemberpoeder en het zout. Haal de blokjes vis door dit mengsel zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Verhit de olie in een wok. Voeg de lokjes vis toe en bak ze 4 minuten, draai ze af en toe om tot ze gelijkmatig bruin zijn. Vermeng de overige ingrediënten in een kom en roer het mengsel door de inhoud van de wok. Temper de hittebron tot de saus nog zachtjes kookt, leg het deksel op de wok en laat het gerecht 4 minuten koken.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
donderdag 2 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten