VIS MET VOORJAARSUITJES
1 rode snapper, zeebrasem of schelvis van 1 kilogram, schoongemaakt en ontschubd
1½ theelepel zeezout
2 theelepels sesamolie
1 centimeter verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
10 voorjaarsuitjes, grof gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ theelepel gemalen witte peper
5 theelepels rijstazijn
3 theelepels bruine suiker
2 eetlepels donkere sojasaus
Bestrooi de vis van binnen en van buiten met zout en laat hem 15 minuten staan. Spoel de vis af en dep hem droog met keukenpapier.
Verhit de sesamolie in een wok en roerbak hierin het knoflook 30 seconden. Voeg de vis toe en bak hem zachtjes 2 minuten aan beide kanten, neem hem uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier. Houd de vis warm.
Doe de helft van de voorjaarsuitjes in de wok, leg er de vis bovenop en strooi er de rest van de voorjaarsuitjes overheen. Vermeng de overige ingrediënten in een kom, schenk het mengsel over de vis en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron tot het vocht nog maar nauwelijks borrelt, leg het deksel op de wok en pocheer de vis in 45 minuten tegen het kookpunt aan tot hij gaar is.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
donderdag 2 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten