vrijdag 3 januari 2025

Siu Pai Kwa (China)

SIU PAI KWA (GEGRILLDE SPARERIBS MET TOMATENSAUS)

1 theelepel zout
1 kopje tomatenketchup
2 kilogram spareribs

TOMATENSAUS
2 kopjes tomatensap
2½ kopje water
1 kippenbouillonblokje
¼ eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepels limoensap
1½ kopje suiker
½ kopje maïzena
2 eetlepels ketjap
¼ kopje blanke azijn
1 kleine ui, fijngehakt


Strooi het zout over de spareribs en bestrijk ze aan beide zijden met de tomatenketchup. Verwarm de oven tot 180°C en grill de spareribs op een rooster gedurende 20 minuten. Keer de spareribs en grill ze hierna nog eens 15 minuten.
Vermeng in een pan de ingrediënten voor de saus en verhit dit al roerend op een zacht vuur tot het kookt. Giet het over de spareribs.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De nieuwe Chinese keuken : Chinese gerechten met westerse ingrediënten / W. K. Cheng

Geen opmerkingen: