SIU PAI KWA (GEGRILLDE SPARERIBS MET TOMATENSAUS)
1 theelepel zout
1 kopje tomatenketchup
2 kilogram spareribs
TOMATENSAUS
2 kopjes tomatensap
2½ kopje water
1 kippenbouillonblokje
¼ eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepels limoensap
1½ kopje suiker
½ kopje maïzena
2 eetlepels ketjap
¼ kopje blanke azijn
1 kleine ui, fijngehakt
Strooi het zout over de spareribs en bestrijk ze aan beide zijden met de tomatenketchup. Verwarm de oven tot 180°C en grill de spareribs op een rooster gedurende 20 minuten. Keer de spareribs en grill ze hierna nog eens 15 minuten.
Vermeng in een pan de ingrediënten voor de saus en verhit dit al roerend op een zacht vuur tot het kookt. Giet het over de spareribs.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De nieuwe Chinese keuken : Chinese gerechten met westerse ingrediënten / W. K. Cheng
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten