vrijdag 3 januari 2025

Hoi Sin Auw Yuk (China)

HOI SIN AUW YUK (ROERGEBAKKEN BIEFSTUKBLOKJES MET HOI SIN-SAUS)

250 gram biefstuk, in kleine blokjes gesneden
2 kopjes olie
2 bosjes lente-uien, in stukjes van ½ centimeter gesneden
2 eetlepels hoi sin-saus
2 eetlepels sherry
100 gram maïskorrels uit blik
2 eetlepels sesamolie

MARINADE
1 geklopt eiwit
½ theelepel zout
2 eetlepels maïzena

Meng de marinade door de biefstukblokjes. Verhit in een pan of wok de olie op een hoog vuur. Schroei het vlees dicht. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan of wok en laat het goed uitlekken.
Giet de olie uit de pan of wok tot ongeveer 3 eetlepels olie overblijven. Verhit deze olie en roerbak hierin de lente-uien gedurende 5 seconden. Matig het vuur en voeg de hoi sin-saus en de sherry erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de biefstukblokjes, de maïskorrels en de sesamolie erbij. Roer het geheel goed door elkaar, waarna het gerecht geserveerd kan worden.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De nieuwe Chinese keuken : Chinese gerechten met westerse ingrediënten / W. K. Cheng

Geen opmerkingen: