CHOW YONG YUK SI (ROERGEBAKKEN LAMSVLEESREEPJES)
250 gram lamsfilet, in reepjes gesneden
4 eetlepels olie
2 bosjes lente-uien, in stukken van 2 centimeter gesneden
2 plakjes verse gember, fijngehakt
2 fijngehakte tenen knoflook
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels sherry
1 theelepel maïzena, aangemaakt met 1 eetlepel water
MARINADE
1 theelepel lichte sojasaus
snufje peper
½ theelepel maïzena
1 eetlepel sherry
1 eetlepel sesamolie
SMAAKMENGSEL
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel azijn
snufje peper
snufje zout
1 eetlepel donkere sojasaus
1 theelepel suiker
4 eetlepels water
Leg het vlees gedurende 10 minuten in de marinade. Meng ondertussen het smaakmengsel.
Verhit in een pan of wok de olie. Voeg het vlees erbij en roerbak het vlees licht aan. Voeg de lente-uien, de verse gember, de knoflook en de sambal erbij en roerbak het geheel op een hoog vuur 15 seconden.
Sprenkel de sherry erover, giet het smaakmengsel erbij en breng het geheel aan de kook. Bind het geheel met de aangemaakte maïzena.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De nieuwe Chinese keuken : Chinese gerechten met westerse ingrediënten / W. K. Cheng
vrijdag 3 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten