SICHUAN-GARNALEN IN CHILISAUS
De keuken van Sichuan is in heel China populair. Dit is een van de bekendste recepten uit die streek, maar kijk uit voor mierzoete versies van dit gerecht. Het is makkelijk en snel te bereiden en vormt samen met een roergebakken groentegerecht en gestoomde rijst een gezonde en verrukkelijke maaltijd.
450 gram rauwe garnalen
1½ eetlepel arachideolie
2 theelepels fijngehakte verse gember
2 theelepels fijngehakte knoflook
2 eetlepels fijngehakte lente-uien
SAUS
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels chili-bonensaus
1 theelepel zwarte Chinese rijstazijn of appelazijn
½ theelepel zout
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel suiker
2 theelepels sesamolie
Pel de garnalen. Gebruikt u grote rauwe garnalen, verwijder dan het darmkanaal. Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier.
Laat een wok of grote koekenpan zeer heet worden. Doe de olie erin en laat deze zo heet worden dat hij begint te dampen en voeg de gember, knoflook en lente-uien toe. Roerbak 20 seconden. Voeg de garnalen toe en roerbak 1 minuut. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en blijf nog 3 à 5 minuten op hoog vuur roerbakken totdat de garnalen goed door de saus bedekt zijn. Serveer direct.
4 personen
gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De vele smaken van de Chinese keuken / Ken Hom
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten