PIKANTE KOKOSDRESSING
2 eetlepels plantaardige olie
3 sjalotten, fijngehakt
2 grote rode chilipepers, zonder zaadlijsten en fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 theelepel fijngehakte gember
½ theelepel chilipoeder (desgewenst)
1 theelepel garnalenpasta, desgewenst
4 eetlepels kokosmelk
115 gram vers geraspte of gedroogde kokos
2 eetlepels tamarindewater of limoen- of citroensap
1 theelepel zout
Verwarm de olie in een koekenpan of wok en roerbak de sjalotjes, de pepers, de knoflook en de gember 3 minuten. Voeg eventueel de chilipoeder toe, en de garnalenpasta. Blijf roeren en druk de garnalenpasta uit met de lepel zodat deze zich met de overige ingrediënten vermengt.
Voeg de kokosmelk toe, goed roeren – daardoor lost ook de garnalenpasta beter op. Voeg nu de geraspte of gedroogde kokos toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg het tamarindewater of het limoen- of citroensap toe en het zout. Voeg als de kokosnoot te droog is geworden nog 2 eetlepels kokosmelk of heet water toe. Blijf nog een minuut roeren. Breng op smaak en bewaar de dressing tot gebruik in de koelkast (maximaal 4 dagen).
Je kunt de dressing op kamertemperatuur gebruiken of hem een paar minuten opwarmen. Voeg voor het opwarmen nog wat tamarindewater of limoen- of citroensap toe, om hem vochtig te houden.
4 - 6 personen
gerechtsoort : saus
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten