GLASNOEDELSALADE MET GARNALEN EN GEROOKTE ZALM
Dit is een mildere versie van de kruidige vissalades die je in Thailand krijgt. Je krijgt er vaak glasnoedels bij, voor het contrast in smaak, textuur en uiterlijk.
100 gram glasnoedels
16 zeer kleine champignons petits
zout
peper
½ komkommer, geschild, zonder zaadlijsten en in de lengte gehalveerd
16 grote scampi’s
115 gram gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
16 lofblaadjes, voor het serveren
DRESSING
4 eetlepels citroensap
2 theelepels fijne suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel lichte sojasaus
1 gespikkelde chili, zeer fijn gehakt, of een flinke snuf cayennepeper
1 kleine sjalot, in dunne ringen
1 eetlepel gehakte lente-uitjes
1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
Week de glasnoedels 5 – 8 minuten in heet water. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud water tot ze koud zijn. Laat ze uitlekken in een zeef.
Kook de champignons 2 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken, spoel ze af en laat opnieuw uitlekken.
Snijd de komkommer in plakjes. Doe ze in een grote glazen schaal en voeg alle ingrediënten voor de dressing toe. Goed roeren. Je kunt de dressing 4 uur van tevoren maken.
Knip voor je de salade gaat serveren de noedels in stukjes van 5 – 10 centimeter, zodat ze gemakkelijker te eten zijn. Meng nu de noedels, garnalen, champignons en zalm door de komkommer. Schud goed om en serveer de salade op de lofblaadjes.
4 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten