BASISVISBOUILLON
Gebruik de koppen, botten en vleesresten van witte vis, plus een kleine hele vis – bijvoorbeeld een schol. Voeg voor een sterkere bouillon tegen het eind van de kooktijd 250 gram goed gewassen (reuzen-)garnalenschalen toe.
900 gram resten van witte vis
1 kleine hele vis, eventueel een schol
1 ui, in ringen
1 selderijstengel, grofgehakt
½ theelepel zout
250 gram garnalenschalen (desgewenst)
Doe alle ingrediënten, op de garnalenschalen na (als je die gebruikt) in een grote steelpan met 1 ½ liter koud water. Breng dit aan de kook en laat het 20 – 25 minuten zachtjes koken.
Voeg nu eventueel de garnalenschalen toe met 115 milliliter water. Breng de bouillon weer aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Zeef de bouillon en laat hem afkoelen. je kunt hem 3 – 4 dagen in de koelkast bewaren.
Voor 1 liter.
gerechtsoort : soep
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten