LAKSA MET JAKOBSSCHELPEN EN KWARTELEITJES
Een goede visbouillon met fraai gesneden wortels en een kokosmelksoep van precies de goede dikte, maken deze laksa onweerstaanbaar. Goede kokosmelk is hiervoor belangrijk. Je mag best kokosmelk uit blik gebruiken, maar die moet hebben gekookt voor je hem gaat eten. Dit is kokosmelksoep zoals het hoort.
8 kwarteleitjes
600 milliliter visbouillon
6 eetlepels pasta voor laksa
350 milliliter kokosmelk
2 middelgrote winterwortels, geschild en in dunne bloemblaadjes gesneden
8 jakobsschelpen, met hun kuit
zout
vers gemalen zwarte peper
225 gram udonnoedels, voorgekookt
handje korianderblaadjes, ter garnering
Leg de kwarteleitjes in een kleine pan koud water, breng aan de kook en laat 4 minuten koken. Koel ze af in koud water. Pel ze en snijd ze doormidden.
Verwarm de visbouillon in een grote steelpan. Roer zodra hij kookt de laksapasta erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken, roer regelmatig. Voeg de wortel toe en laat alles 4 minuten koken. Voeg de jakobsschelpen toe en laat alles nog maximaal 3 minuten koken. Breng op smaak.
Warm de udonnoedels op. Verdeel ze over 2 voorverwarmde kommen. Leg de halve kwarteleitjes erop en schep de laksasoep over de noedels. Zorg dat elke kom evenveel jakobsschelpen en wortel krijgt.
Garneer met korianderblaadjes. Serveer direct.
2 personen
gerechtsoort : visgerecht
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten