KROKANT GEFRITUURDE ANSJOVIS
Dit is een zeer populaire Zuidoost-Aziatische snack, die ook als garnering wordt gebruikt. Hij is onbekend bij veel westerse koks, en ze weten vaak niet hoe ze de visjes moeten bereiden. Ze moeten krokant worden gefrituurd, om vervolgens opgediend en gegeten te worden voor ze ook maar een beetje zacht of oudbakken zijn. In een goed afsluitbare pot moeten ze minstens 4 dagen goed te houden zijn. Zet ze niet in de koelkast! Koop ansjovis zonder kop, die in veel toko’s te koop zijn als ikan teri (Indonesisch) of ikan bilis (Maleisisch). Als je ze alleen met kop kunt krijgen, verwijder die dan voor het bakken.
450 gram gedroogde ansjovis
250 milliliter pinda- of maïsolie
Verhit de olie in een wok tot 180°C en frituur de ansjovis in twee porties, 3 minuten per keer. Roer ze regelmatig om. Schep ze met de visschep op een met keukenpapier bedekt blad.
Wil je ze superkrokant hebben, bak ze dan een tweede keer 1 – 2 minuten. Pas op dat ze niet verbranden.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje.
Voor 350 gram.
gebied : Zuidoost-Azië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten