KABELJAUWFILET OP RIJSTVERMICELLI MET SPERZIEBONEN IN PITTIGE KOKOSDRESSING
Deze gekarameliseerde vis stamt uit Thailand. Thailand en Indonesië delen een voorliefde voor rijstnoedels. Maar als er geen noedels in de keukenkast staan, kunnen we natuurlijk ook rijst bij de vis eten.
4 kabeljauwfilets van 15- - 175 gram per stuk
1 eetlepel limoensap
½ theelepel zout
450 gram sperziebonen, in stukken van 5 centimeter
¼ portie pittige kokosdressing
3 – 4 eetlepels rietsuiker
225 gram rijstvermicelli, geweekt in heet water en goed uitgelekt
60 gram krokant gefrituurde gedroogde ansjovis (desgewenst), ter garnering
Wrijf de vis in met limoensap en zout. Zet hem apart op een koele plaats.
Kook de bonen 4 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Opnieuw laten uitlekken.
Vermeng de bonen in een steelpan met de kokosdressing. Verwarm ze langzaam, en roer ze 2 minuten om met een houten lepel tot ze net warm zijn.
Strooi de rietsuiker uit op een bord en bedek de visfilets met suiker.
Verwarm de grill voor terwijl je de noedels verwarmt. Laat ze goed uitlekken.
Grilleer de vis 2 – 3 minuten per kant, 6 minuten in totaal.
Verdeel e noedels over 4 borden. Leg op elk bord een stuk vis en schik er een portie boontjes met kokos omheen. Strooi er eventueel de ansjovis over. Serveer warm.
4 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten