KRATIEM DONG (KNOFLOOK PICKLE)
Bollen knoflook worden heel ingemaakt en moeten minstens één week staan. Daarna kunt u ze onbeperkt bewaren. De tenen zijn lekker als bijgerecht of ingrediënt.
5 deciliter water
500 gram knoflook
INMAAKVOCHT
5 deciliter azijn
500 gram suiker
60 gram zout
Breng het water aan de kook in een middelgrote pan. Laat er de bollen knoflook 10 minuten in sudderen. Giet het water af en laat de knoflook 5 minuten uitlekken.
Breng alle ingrediënten voor het inmaakvocht aan de kook in een emaillen of roestvrijstalen pan. Neem van het vuur en doe er de bollen knoflook in. Laat afkoelen en doe ze dan in een glazen pot en laat ze minstens één week staan. Pel de knoflook voor het eten of gebruik als ingrediënt.
Voor 1¼ liter.
gebied : Thailand
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
zaterdag 5 oktober 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten