KANOM TIEN (MUNGBONEN IN BANANENBLAD)
Deze als piramides gevulde pakjes kunnen als nagerecht of snack geserveerd worden. Het bananenblad wordt niet gegeten.
375 gram gedroogde mungbonen
375 gram kleefrijstebloem
90 gram palmsuiker
5 deciliter warm water
3 eetlepels olie
2 eetlepels gehakte korianderwortel
2 tenen knoflook, fijngehakt
snufje zout
500 gram bananenbladeren
Week de bonen een nacht in water. Giet het water de volgende dag af, doe de bonen in een stoommand en stoom ze 30 minuten. Neem uit de stoommand, laat afkoelen en pureer de bonen. Zet ze afgedekt weg. Meng in een kom de kleefrijstebloem en suiker. Roer er het warme water door tot een glad deeg. Verhit een grote koekenpan en doe er de olie in. Fruit er de korianderwortel, knoflook en het zout 30 seconden in. Roer er de mungbonenpuree door. Snijd cirkels van 25 centimeter doorsnede uit de bananenbladeren. Knijp een balletje van 5 centimeter van het deeg af. Druk het deeg uit tot een cirkel van 12 centimeter. Doe er 1 eetlepel van de bonenpuree op en vouw het deeg er overheen. Pak met beide handen een cirkel bananenblad op, met de handen op 4 en 8 uur van een klok. Breng beide handen naar elkaar, zodat u een trechter krijgt. Zorg dat de vouw aan de binnenkant van het trechtervormige pakje zit. Stop het gevulde deeg in de trechter. Vouw terwijl u de vouwnaad dichtbij u houdt dit deel naar boven. Sla de twee andere kanten overlappend naar binnen. Vouw de bovenkant naar beneden en stop die onder de eerste vouw. Zet alles vast met een tandenstoker of bind het vast met keukengaren. Het pakje moet nu de vorm van een piramide hebben. Ga hiermee door tot al het deeg op is. Leg de gevulde pakjes in een stoommand en stoom ze 15 minuten. Laat ze afkoelen. Opdienen op kamertemperatuur.
4 personen
gebied : Het Noorden, Thailand
gerechtsoort : nagerecht
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
zaterdag 5 oktober 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten