zaterdag 5 oktober 2024

Gluay Chaap (Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand)

GLUAY CHAAP (GEGLACEERDE BANANEN)

Groene bananen zijn steviger en dus makkelijker te frituren. De siroop plakt makkelijk aan de krokante deklaag en zorgt voor een heerlijk nagerecht of snack.

500 gram groene bananen
1 liter frituurolie

SIROOP
250 gram kristalsuiker
2½ deciliter water
1 druppel jasmijnessence
snufje zout


Snijd de bananen in plakken van 10 centimeter lang en ongeveer ½ centimeter dik. Verhit de olie in een grote, diepe pan tot 190°C. Frituur de bananen 10 minuten of tot ze goudgeel en krokant zijn. Neem uit de pan en zet weg. Meng alle ingrediënten voor de siroop, breng aan de kook en kook de siroop in 3 minuten tot goudgeel in. Haal de bananen door de siroop en neem ze er onmiddellijk weer uit.
De bananen kunt u warm, op kamertemperatuur of koud serveren als snack of nagerecht.

4 personen

gebied : Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand
gerechtsoort : nagerecht

bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew

Geen opmerkingen: