MA-MUANG DONG (MANGO PICKLE)
Dit is niet alleen maar een bijgerecht, maar kan ook als snack of borrelhapje gegeten worden. Het is onbeperkt houdbaar.
1¼ kilogram groene mango’s
INMAAKVOCHT
1 liter water
250 gram zout
125 gram suiker
Meng in een middelgrote emaillen roestvrijstalen pan alle ingrediënten voor het inmaakvocht. Breng aan de kook, zet weg en laat afkoelen.
Pel de mango’s en snijd ze in grote stukken. Doe de mango’s in een grote pot (liefst van glas) en giet er het inmaakvocht over tot het vruchtvlees helemaal onder staat.
Laat minstens 2 weken staan voor gebruik.
Voor 1 liter.
gebied : Thailand
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
zaterdag 5 oktober 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten