PUEK CHAAP (GEKARAMELISEERDE ZOETE AARDAPPELEN)
Dit nagerecht of snack is altijd op markten of bij straatkraampjes in Thailand verkrijgbaar.
500 gram zoete aardappelen
6 deciliter frituurolie
450 gram kristalsuiker
3 eetlepels water
snufje zout
Schil de zoete aardappelen, spoel ze onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zoete aardappelen in de lengte in vier gelijke stukken. Snijd elk kwart stuk schuin in plakken van 3 millimeter dik, 5 centimeter lang en 3 – 4 centimeter breed. Verhit de olie tot 190°C en frituur er de plakken zoete aardappel in kleine hoeveelheden goudbruin in. Breng in een kleine pan de suiker, het water en zout aan de kook. Laat het mengsel 3 minuten koken. Doop de gefrituurde zoete aardappel in de karamel tot de stukken er helemaal mee bedekt zijn. Laat afkoelen.
4 personen
gebied : Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand
gerechtsoort : nagerecht
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten