KHING DONG (GEMBER PICKLE)
Jonge malse gember hoeft niet geschild te worden omdat de schil doorschijnend is. Als u gewone gember gebruikt, moet u die wel schillen. Deze pickle is heerlijk bij geroosterd vlees of gevogelte.
1 kilogram verse gember
½ theelepel natriumbicarbonaat
INMAAKVOCHT
5 deciliter azijn
5 deciliter water
60 gram zout
500 gram suiker
Meng in een emaillen of roestvrijstalen pan de ingrediënten voor het inmaakvocht. Breng aan de kook, zet weg en laat afkoelen.
Schil de gember zonodig en snijd hem in dunne plakken. Wrijf de plakken vervolgens in met het natriumbicarbonaat en laat ze 5 minuten staan.
Doe de gember in een pot en giet er het inmaakvocht over tot alles bedekt is. Bewaar 2 weken in de koelkast voor gebruik.
Voor 1 liter.
gebied : Thailand
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
zaterdag 5 oktober 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten