PREI-RISOTTO
100 gram boter of margarine
1 ui, gesnipperd
2 preien, in ringen
400 gram risotto- of paprijst
1 deciliter witte wijn
1 liter sterke bouillon (van tablet)
1 eetlepel fijngesneden peterselie
200 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
In boter ui en prei 8 minuten zachtjes bakken.
Rijst toevoegen en 3 minuten al roerend bakken op zacht vuur. Wijn erbij schenken. Bouillon toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Met deksel op pan rijst in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Rijst moet vochtig blijven (eventueel water toevoegen).
Peterselie en helft van kaas door gare rijst roeren.
Serveren met ciabattabrood. Rest van Parmezaanse kaas erbij geven.
4 personen
voedingswaarde : 795 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair januari 1995
zondag 21 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten