SRIRACHA-HONINGKIP MET RIJST EN SPINAZIE
300 gram pandanrijst
390 gram scharrelkipdijfilets
3 eetlepels arachideolie
2 tenen knoflook
1 limoen (schoongeboend)
5 eetlepels honing
2 eetlepels sriracha
1 eetlepel rijstazijn
2 ½ eetlepels sojasaus
600 gram spinazie
2 bosuitjes
1 eetlepel sesamzaad
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Bestrooi de kipdijfilets met peper en eventueel zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest van de vrucht in parten. Meng de honing, knoflook, 1 eetlepel limoensap, de shiracha, rijstazijn en 2 eetlepels sojasaus tot een saus. Voeg toe aan de kip en verwarm 5 minuten tot de saus wat dikker begint te worden.
Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en meng samen met de rest van de sojasaus door de spinazie. Breng op smaak met peper.
Serveer de rijst met de spinazie en verdeel de kip met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met een limoenpartje.
4 personen
voedingswaarde : 650 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : AllerHande 2 oktober – 5 december 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten