ROAST DUCKLING WITH SHERRY VINEGAR (GEROOSTERDE EEND MET SHERRY-VINAIGRETTE)
6 eendenborstfilets à 175 gram
zout
peper
125 gram + 2 eetlepels suiker
8 eetlepels sherry-azijn
9 deciliter gevogeltefond
350 gram worteltjes, grofgesneden
225 gram meiknolletjes, gesneden
75 gram boter of margarine
125 gram lente-uitjes, grofgesneden
125 gram peultjes
citroensap
Oven voorverwarmen op 230°C. Eend inwrijven met zout en peper en met vetlaag naar boven in braadslede leggen. In midden van oven 10 minuten bakken. Oven terugschakelen naar 200°C, nog 10 minuten bakken.
Voor de saus 125 gram suiker en azijn zachtjes aan de kook brengen en laten karameliseren. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Worteltjes en meiknolletjes apart met 1½ deciliter water, 25 gram boter, zout, peper en 1 eetlepel suiker 15 minuten koken tot het vocht verdampt en de suiker gekarameliseerd is. Lente-ui en peultjes in kokend water 3 minuten koken.
Eend uit oven 10 minuten afgedekt laten rusten. Saus aan de kook brengen, 25 gram boter en wat citroensap erdoor kloppen. Groenten in saus opwarmen.
Eend in plakken gesneden serveren op bedje van Champ.
6 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Ierland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair januari 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten