BALLYMALOE BISCUITS (BALLYMALOE CRACKERS)
125 gram volkorenbloem
125 gram patentbloem
½ theelepels bakpoeder
½ theelepels zout
25 gram boter of margarine
1 eetlepel slagroom
Oven voorverwarmen op 150°C. Bloem, bakpoeder en zout mengen. Boter erdoor wrijven. Met room en 1 deciliter water tot deeg vormen. Deeg 3 millimeter dun uitrollen. Rondjes met een doorsnede van 5 centimeter uitsteken, op ingevette bakplaat leggen en inprikken. In midden van oven 45 minuten bakken.
Serveer de biscuits met verschillende kaasjes.
Idee: Meng voor 3 verschillende soorten biscuits door 1/3 deel van het deeg 2 eetlepels sesamzaad en door 1/3 deel 50 gram geraspte belegen kaas.
Voor 36 crackers.
voedingswaarde : 30 kcal per stuk
bereidingstijd : 55 minuten
gebied : Ierland
gerechtsoort : brood
bron : Tip Culinair januari 1995
zondag 21 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten