LASAGNE MET SPINAZIE
Een heerlijke lasagne met veel kaas.
1½ pak spinazie in deelblokjes
150 gram gorgonzola
1 bakje ricotta (250 gram)
4 eetlepels groene pesto
1 pot Napoletana (tomatensaus met basilicum, Grand’Italia, 260 gram)
2 teentjes knoflook
250 gram lasagne
½ zakje gemalen oude kaas
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Spinazie ontdooien, in zeef overdoen en vocht er iets uitdrukken. Gorgonzola verkruimelen. Knoflook persen. In kom spinazie, gorgonzola, ricotta, knoflook en pesto goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper. In lage ovenschaal een dun laagje tomatensaus schenken. Afdekken met lasagne en laagje spinaziemengsel. Tweemaal herhalen en eindigen met lasagnebladen. Afdekken met tomatensaus. Gemalen kaas erover strooien. Schotel in het midden van de oven in 35 minuten gaar bakken.
Serveertip: Lekker met sla met vinaigrette.
4 personen
bereidingstijd : 30 - 60 minuten
gebied : Napels, Campanië, Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Ellen Rijghard [De-Heksenketel]
zaterdag 2 december 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten