BLEEKSELDERIJSTAMPPOTJE MET GEDROOGDE TOMAAT EN LEIDSE KAAS
1¼ kilogram kruidige aardappelen
1 stronk bleekselderij
6 gedroogde tomaten in olie (potje)
300 gram boeren belegen kaas 30+
1½ - 2 deciliter melk
25 gram boter of margarine
2 theelepels selderij
zout
peper
Aardappels schillen en wassen. Met weinig water in 20 minuten gaarkoken. Intussen bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. In pan met weinig water bleekselderij in 5 à 7 minuten gaarkoken. Intussen gedroogde tomaten droogdeppen en in kleine stukjes snijden. Van kaas 1/3 deel grof raspen en rest in kleine blokjes snijden. Aardappelen afgieten en fijnstampen. Met melk en boter tot smeuïge puree roeren. Bleekselderij afgieten en met gedroogde tomaten en blokjes kaas door aardappels roeren. Stamppot op smaak brengen met (selderij)zout en peper. Geraspte kaas aan tafel over stamppot strooien. Lekker met mosterd of mosterdjus.
4 personen
gebied : Leiden, Zuid-Holland, Nederland
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Nynke van der Kooi [De-Heksenketel]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten