ROMIGE RAAPSTELENSOEP
400 gram raapstelen
50 gram boter of margarine
1 ui, fijngesneden
250 gram aardappels, geschild, in blokjes
8 deciliter kippenbouillon (van tablet)
zout
peper
1¼ deciliter crème fraîche
100 gram rauwe ham, in dunne reepjes
Van raapstelen worteltjes afsnijden. Raapstelen grof snijden. In pan boter verhitten. Ui 4 minuten zachtjes bakken. Aardappelblokjes 2 minuten al omscheppend o hoog vuur meebakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en aardappel in 10 minuten gaar koken. Raapstelen toevoegen en 3 minuten meekoken. Soep pureren met staafmixer. Soep opnieuw verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Crème fraîche erdoor roeren. Soep in kommen scheppen. Rauwe ham erover verdelen. Serveren met soepstengels waar dunne reepjes omelet omheen gedraaid zijn.
4 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair april 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten