KOUDE KRABTAART
10 plakjes diepvries bladerdeeg
½ kleine ui
2 stengels bleekselderij met blaadjes
1 blikje krab
1 blikje zalm à 220 gram
1 kleine appel
¼ liter slagroom
1 zakje klopvast
225 gram magere kwark
5 eetlepels halfvette mayonaise
½ theelepel paprikapoeder
2 eetlepels doperwten (blik)
50 gram gesneden gerookte zalm
Oven voorverwarmen op 225°C. Op aanrecht plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. 2 Plakjes halveren. Van 4 hele en 2 halve plakjes rechthoekige deeglap maken. Randen met beetje water aan elkaar plakken. Op dezelfde manier nogmaals deeglap maken. Bakplaat met koud water afspoelen. 1 Deeglap erop leggen. Met vork gaatjes in deeg prikken. In midden van oven in 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Voorzichtig op taartrooster leggen. Laten afkoelen. Op dezelfde manier andere deeglap bakken. Boven kom ui fijn raspen. Bleekselderij wassen. Blaadjes eraf knippen en bewaren. Bleekselderij in kleine stukjes snijden. In zeef krab en zalm goed laten uitlekken. Met vork in stukjes verdelen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en grof raspen. In kom slagroom met klopvast stijfkloppen. Toevoegen: kwark, ui, mayonaise en paprikapoeder. Door elkaar scheppen. Helft van mengsel overdoen in andere kom. Hieraan toevoegen: bleekselderij, krab, zalm, appel en doperwten. Door elkaar scheppen. In koelkast in 2 uur koud laten worden. Zalmplakjes in 7 reepjes snijden en oprollen.
Op platte schaal 1 bladerdeegplak leggen. Krabmengsel erover verdelen. Andere bladerdeegplak erop leggen. Voorzichtig bestrijken met slagroommengsel. Garneren met zalmrolletjes en selderijblaadjes. Direct opdienen.
10 personen
voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 3 uur / 10 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip april 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten