GEVULDE OMELETROL
½ rode kool
zout
1 ui
½ winterwortel (100 gram)
25 gram gemengde gezouten noten
1 eetlepel boter of margarine
1 theelepel djinten (komijnpoeder)
peper
3 eieren
1½ eetlepel bloem
3 eetlepels melk
cayennepeper
2 takjes peterselie
Van rode kool 4 buitenste bladeren afsnijden. Nerven verwijderen. In pan ruim water met 1 eetlepel zout aan de kook brengen. Rode koolbladeren 5 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. Ui pellen en fijnsnipperen. Wortel schrappen en grof raspen. Noten hakken. In koekenpan ½ eetlepel boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: wortel, noten, komijnpoeder, zout en peper. Nog 5 minuten bakken in kom doen.
In andere kom bloem en melk tot glad papje roeren. Eieren erboven breken. Toevoegen: zout, peper en snufje cayennepeper. Door elkaar roeren. In koekenpan ½ eetlepel boter verhitten. Eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en onderkant lichtbruin bakken. Op plank laten glijden. Rode kool bladeren erop leggen. Hierover ui-notenmengsel verdelen. Oprollen. Met scherp mes in vieren snijden. Op schaal leggen. Garneren met peterselie. Lekker met aardappelpuree en rode kool.
2 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip april 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten