KWARKTAART MET ANANAS EN GARNALEN
500 gram magere kwark
4 eetlepels olie
zout
250 gram bloem
200 gram gepelde Noorse garnalen
2 eieren
¼ literblik ananasstukjes
125 milliliter zure room
1½ theelepel geraspte mierikswortel
1 eetlepel dille (diepvries)
Springvorm met doorsnede van 24 centimeter invetten. In kom doen: 250 gram kwark, olie en zout. Goed losroeren. Bloem toevoegen. Met koele hand snel tot soepele bal kneden. Aanrecht met beetje bloem bestuiven. Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap, iets groter dan vorm. Springvorm met deeg bekleden. Oven voorverwarmen op 225°C. Taartbodem in 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Uit oven nemen. Springvorm verwijderen. Taartbodem op taartrooster laten afkoelen. Op schaal leggen. In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en met vork fijnprakken. Ananas afgieten, 4 eetlepels sap opvangen. In kom doen: ananasstukjes en -sap, 250 gram kwark, zure room, garnalen (2 eetlepels achterhouden), eieren, zout, mierikswortel en dille. Goed door elkaar scheppen. Kwarkmengsel in taartbodem scheppen. Garneren met rest van garnalen. In koelkast 2 uur laten opstijven.
Taart in 8 punten snijden.
8 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 3 uur / 1 minuut
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip april 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten