GEBAKKEN SCHOL MET CITROENSAUS
3 eetlepels bloem
4 scholfilets à 150 gram
zout
peper
3½ eetlepel boter of margarine
4 takjes peterselie
2 citroenen
4 eetlepels wortelsalade (uit potje)
In diep bord bloem strooien. Vis inwrijven met zout en peper. Door bloem wentelen. Schaal voorverwarmen.
In grote koekenpan 2½ eetlepel boter verhitten. Vis aan elke kant 4 minuten goudbruin en gaar bakken.
In kopje peterselie fijnknippen. 1 Citroen uitpersen. Andere citroen in partjes snijden.
Vis op schaal leggen. Rest van boter aan bakvet toevoegen en verhitten. Citroensap en helft van peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
Saus over vis schenken. Garneren met citroen, rest van peterselie en wortelsalade.
Groentetip: Radijssalade.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip april 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten