donderdag 27 april 2023

Gestoomde flan met garnalen

GESTOOMDE FLAN MET GARNALEN

12 peultjes
zout
peper
100 gram garnalen
1 eetlepel (diepvries)doperwten
1 klein worteltje, grof geraspt
4 lente-uitjes, in dunne ringen
3 eieren
1½ deciliter kippenbouillon
2 theelepels sojasaus
beetje tuinkers


Peultjes 5 minuten koken. Garnalen en groenten over 4 ingevette soufflébakjes met een inhoud van 1½ - 2 deciliter verdelen. Eieren loskloppen met bouillon en sojasaus en in bakjes schenken. Bakjes afdekken met plasticfolie en in afgedekte stoompan boven kokend water in 12 – 15 minuten gaar stomen. Folie verwijderen, flans met tuinkers bestrooien.

4 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip Culinair april 1998

Geen opmerkingen: