donderdag 27 april 2023

Tomaten-avocadosalade

TOMATEN-AVOCADOSALADE

3 tomaten
1 avocado
citroensap
1 bosuitje
4 eetlepels (Balsamico)azijn
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel suiker
zout
peper


Was de tomaten en snijd ze in plakken. Snijd ze doormidden. Snijd de avocado langs de pit overlangs doormidden. Verwijder de pit en de schil. Snijd de avocadohelften in dunne schijven en besprenkel ze met citroensap. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Maak een dressing van de azijn, de olie, de suiker, zout en peper. Schik de tomaten en de avocado op 2 bordjes en schep de dressing erover. Garneer met de bosui.

2 personen

voedingswaarde : 381 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 8 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Menu 19 april 1995

Geen opmerkingen: