ACHLÁTHIA STO FOURNO (PEREN IN DE OVEN)
2 flinke peren
citroensap
50 gram grof gemalen pistachenootjes
2 theelepels sinaasappelschil
1 eetlepel suiker
Samoswijn
2 Flinke nog niet erg rijpe peren schillen, steeltje eraan laten. Halveren, klokhuis eruit halen. Besprenkelen met citroensap. met de bolle kant onder in een diep ovenschaaltje bestrooien met een mengsel van 50 gram grof gemalen pistachenootjes, 2 theelepels sinaasappelschil en 1 eetlepel suiker; Samoswijn erbij schenken tot ze net niet onder staan. Dan halfuur in oven van 175°C. Peren op schaaltjes scheppen, laten afkoelen. Ingekookt en afgekoeld kookvocht op het laatst erover scheppen. Hierbij een glaasje Samos, de bekende Griekse dessertwijn.
2 personen
gebied : Sparta, Peloponnesos, Griekenland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten