AVOCADO MET SALADE
2 avocado’s
1 eetlepel citroensap
¼ komkommer
zout
4 slabladeren
100 gram aardbeien
4 eetlepels slagroom
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels wortelsalade
2 eetlepels selderijsalade
1 takje peterselie
VINAIGRETTE
5 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
zout
peper
Avocado’s halveren en pitten verwijderen. Besprenkelen met citroensap. Komkommer wassen en in staafjes snijden. Bestrooien met snufje zout. Sla wassen en uitslaan. In kommetje vinaigrette roeren van olie, azijn, zout en peper.
Aardbeien wassen. In kom slagroom stijfkloppen. Zout en paprikapoeder erdoor roeren. In pitholtes van avocado scheppen. Op 4 bordjes slablad leggen. Erover verdelen: avocado, wortelsalade, komkommer, selderijsalade en aardbeien. Peterselie erboven fijnknippen. Vinaigrette erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip april 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten