zaterdag 25 maart 2023

Pikante viscakes in bananenblad (Singapore)

PIKANTE VISCAKES IN BANANENBLAD

Ze zijn verfijnd en smeuïg, deze viscakes die u in bananenblad verpakt en vervolgens grilt.

800 gram witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw, in stukken
1 eetlepel korianderzaadjes
3 kleine rode uien
12 gedroogde rode chilipepers
4 teentjes knoflook
1 centimeter verse koenjitwortel
6 kemirinoten
2 stengels sereh
2½ deciliter kokosmelk
2 theelepels fijngesneden basilicumblaadjes of munt
zout
witte peper
1 eetlepel suiker
verse bananenbladeren in 8 stukken van 15 x 18 centimeter


Vis pureren. Koriander in droge koekenpan roosteren en daarna fijnwrijven. Ui, chilipepers, knoflook, koenjit, kemirinoten en sereh fijnwrijven of pureren. Uimengsel heel goed mengen met koriander, vis en kokosmelk zodat een homogeen mengsel ontstaat. Basilicum, zout, peper en suiker toevoegen. Bananenbladeren 2 minuten in kokend water dompelen om ze soepeler te maken. Op elk stuk bananenblad 2 eetlepels vismengsel scheppen. Bananenbladeren dichtvouwen tot vierkante pakketjes en met houten prikkers vastzetten. Vispakketjes op barbecue of in grillpan aan elke kant 7 minuten roosteren. Viscakes in bananenbladeren serveren (bladeren niet opeten).

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Singapore
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair Pasen 1999

Geen opmerkingen: