HARTIGE KOMKOMMER
Komkommer geserveerd samen met reepjes gekookt spek en sambal – een verrassende hartig-frisse combinatie.
150 gram mager gezouten vers spek
2 komkommers, ongeschild, in lange dunne repen
3 eetlepels gedroogde garnalen
1 theelepel trassi (gedroogde garnalenpasta)
2 verse rode chilipepers
2 eetlepels limoensap
1 – 2 theelepels suiker
zout
Voor het sambalmengsel: Gedroogde garnalen 10 minuten in heet water weken. Garnalen met garnalenpasta en rode pepers fijnstampen (niet te fijn) of grof pureren en mengen met limoensap, suiker en zout.
Spek in water in 30 minuten gaarkoken. Spek in kookvocht laten afkoelen en in reepjes snijden. Komkommer, spek en sambalmengsel mengen.
6 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 60 minuten
gebied : Singapore
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Culinair Pasen 1999
zaterdag 25 maart 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten