PASTASALADE MET BROOD EN GEROOSTERDE GROENTEN
300 gram conchiglie (pastaschelpjes)
zout
peper
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte (balsamico)azijn
2 eetlepels kappertjes, grof gehakt
1 lange dunne courgette, ongeschild
3 sneetjes witbrood zonder korst, in kleine blokjes
4 geroosterde rode paprika’s, in lange dunne repen
10 kerstomaatjes, gehalveerd
125 gram verse geitenkaas, verbrokkeld
125 gram mooie rijpe mozzarella, in blokjes
2 – 3 eetlepels grof gesneden verse basilicum
5 groene olijven zonder pit, in dunne plakjes
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de pasta uitlekken. Meng 3 eetlepels olijfolie met azijn, zout, peper en kappertjes. Roer deze dressing door de warme pasta en laat dit samen afkoelen. Snij de courgette in dunne plakken. Bestrijk deze met 1 eetlepel olie en bak ze in een grillpan of koekenpan aan elke kant 4 minuten. Snij de plakken courgette in lange dunne repen. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de broodblokjes in 5 – 6 minuten onder regelmatig omscheppen knapperig en lichtbruin. Laat de broodblokjes op keukenpapier afkoelen. Meng de afgekoelde pasta met de courgette, paprika, broodblokjes, tomaatjes, geitenkaas, mozzarella, basilicum en olijven. Schep alles voorzichtig door elkaar.
4 personen
voedingswaarde : 680 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 45 / 60 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Pastaspecial bij Tip Culinair maart 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten