PASSATELLI (BOUILLON MET PASTA-SLIERTJES)
Passatelli, een eenvoudige soep met zelfgemaakte pasta-sliertjes, komt uit de Italiaanse provincie Romagna, waar de keuken licht en delicaat is.
1½ liter vleesbouillon
150 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
6 eetlepels fijngemalen gedroogd broodkruim
mespuntje versgemalen nootmuskaat
geraspte schil van 1 citroen
2 eieren
blaadjes kervel
Bouillon aan de kook brengen en op matig vuur zachtjes aan de kook houden. 85 Gram Parmezaanse kaas, broodkruim, nootmuskaat en geraspte citroenschil op werkvlak mengen en kuiltje in het midden maken. Eieren in kuiltje breken en alles tot zacht samenhangend deeg kneden. Als het deeg te zacht is wat meer broodkruim en kaas toevoegen. Deeg in passerzeef scheppen en boven de soep tot sliertjes draaien. Sliertjes in 1 – 1½ minuut gaar koken. Van vuur af soep 5 minuten laten staan en in borden scheppen. Garneren met blaadjes kervel. Serveren met de rest van de Parmezaanse kaas.
4 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Romagna, Emilia-Romagna, Italië
gerechtsoort : soep
bron : Tip Culinair Pasen 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten